Galvanizacija – Dekorativna pozlata i niklovanje, Laktaši BiH

Radi osiguranja visokih zahtjeva vlastitog proizvodnog programa, 2005. godine u pogonu u Laktašima pustili smo u rad vlastitu galvanizaciju. Time smo konačno osigurali ponovljivost i visoku kvalitetu površinske zaštite naših proizvoda te stvorili priliku za pružanje usluga niklovanja i pozlate.

Naša su posebnost velike dimenzije predmeta do maksimalno 800x450x600mm i visoka posvećenost detaljima. Također na istoj lokaciji radimo i poliranje koje u principu prethodi galvanizaciji. Trebate li pozlatu ili niklovanje ukrasnih predmeta javite nam se, tu smo za Vas!

O galvanizaciji općenito

Elektroplatiranje (poznato još i kao galvanizacija) metala je postupak nanošenja tankog sloja nekog drugog metala na površinu predmeta. Svrha dekorativne pozlate i niklovanja koje mi primijenjujemo je površinska zaštita od kororzije i poboljšanje estetike, pa ove tehnologije imaju najveću primijenu u slučaju raznih ukrasnih predmeta.

Metali pogodni za galvanizaciju su čelik, mesing, bronza i bakar. S obzirom da su slojevi površnskog nanosa u galvanizaciji mikronski, za konačnu estetsku kvalitetu površine jako je važna predobrada. Najčešće se u tom smislu zahtjeva visoki sjaj galvaniziranih površina koji se postiže prethodnim poliranjem.

U našoj galvanizaciji koristimo metodu ovjesa pri kojoj se predmeti vješaju na nosače, a koja je prikladna za dekorativnu galvanizaciju jer prilikom postuka predmeti međusobno ne dolaze u doticaj te kvaliteta završne obrade ostaje potpuno očuvana.

Pozlata

Uz dekorativnu pozlatu dijelova ruleta imamo iskustva sa pozlatom metala iz usluge. Pozlaćivanje krstova i drugih crkvenih predmeta, pozlata lustera velikih dimenzija i pozlata muzičkih instrumenata samo su neki od primjera dekorativne pozlate s kojima smo se susretali.

Niklovanje

Pored niklovanja mesinga i čelika za potrebe vlastitog proizvodnog programa, radimo niklovanje metala iz usluge. Niklovanje muzičkih i medicinskih instrumenata neki su od primjera usluga niklovanja koje radimo po konkurentnim cijenama.

Cijene pozlate i niklovanja zavise ne samo od površine već i od drugih parametara kao što su geometrija, veličina i naravno količina. Zanima li vas cijena galvanizacije vašeg predmeta pošaljite nam svoj upit.